KRYEFAQJA » Andia Tafa

Andia Tafa

Fatmir Mediu, vizitë në SHBA

Kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu po zhvillon një vizitë disa ditore në Washington ku është takuar me Senatorin Majk Li i cili premtoi se ata do të ndjekin me vëmendje situatën në Shqipëri dhe çështjet zgjedhore, dhe situatën e korrupsionit dhe krimit të organizuar. “Zgjedhjet pa opozitën do të …

Më shumë

Rama: Legalizimi objekteve, frymëmarrje për investime!

Legalizimi i objekteve krahas vlerësimit të pasurisë,i jep një tjetër frymëmarrje edhe sipërmarrjes. Kryeministri Edi Rama i dorëzoi personalisht lejen e legalizimit një banori të Kamzës, në pronën e të cilit, prej disa vitesh kryehet aktivitet fasoneri për firma të njohura ndërkombëtare. Sipërmarësit italianë kanë punësuar në këtë fasoneri mbi …

Më shumë

Durrës, paraqiten dy oferta për për dhënien me koncesion të zonës së Spitallës

Dy oferta janë paraqitur në ministrinë e zhvillimit ekononik për tenderin e shpallur për dhënien me koncesion të zonës zhvillimore ekonomike të Spitallës në Durrës. Ofertat janë bërë nga kompania Edil Al-IT me seli në Tiranë. Kjo firmë kërkon të zhvillojë këtë zonë me një investim rreth 89 milionë eurosh …

Më shumë

Xhon Mek Kein viziton Kosovën

Senatori amerikan, Xhon Mek Kein sot një vizitë dy ditore në Kosovë, me nje axhendë të ngjeshur me takime me të gjithë kreret e institucioneve shtetërore. Në një fjalim para deputetëve të Kuvendit të Kosovës ai tha se përkushtimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Kosovën është i vazhdueshëm, …

Më shumë

Parlamenti ratifikon marrëveshjen me TAP, Shqipëria përfiton 60 milionë euro

Shqipëria do të përfitojë më shumë se 60 milionë euro, por edhe një numër favoresh të tjera, pas rinegocimit të suksesshëm të marrëveshjes me shoqërinë TAP, për ndërtimin e gazsjellësit nga fusha e Sheh Deniz në Azerbaixhan drejt Europës Perëndimore. Marrëveshja, që u miratua në Kuvend, modifikoi marrëveshjen ekzistuese. Kushti i …

Më shumë

Rama paralajmëron një linjë ajrore ballkanike

Kryeministri Edi Rama, ndërsa bisedonte me të rinjtë e programit “Start up” në tekonologji, konfirmoi se Shqipëria përgatitet për të futur një linje trasporti ajrore që do të lidhë vendet e rajonit. “Jemi drejt finalizimit të një linje ajrore që do mbuloje Shkupin, Prishtinënë, Podgoricën, Sarajevën, Zagrebin dhe gjithë Europën juglindore, …

Më shumë