KRYEFAQJA » LAJME » Bota

Bota

Francë, prishja e kampit në Kale

Calais, kampi kale, france, shkaterrim,

  Vazhdon puna për shkatërrimin e kampin të emigrantëve në Kale të Francës, i njohur ndryshe edhe si “xhungla”. Mediat raportojnë se një grup punonjësish ka filluar prishjen e tendave dhe barakave. Rreth 2,000 emigrantë kanë lënë vullnetarisht kampin dhe qindra të tjerë i kanë ndjekur në ditën e dytë …

Më shumë

Haiti pas Uraganit Methju

haiti, pas uraganit, gjendja, uragani methju

  Tre javë pasi uragani shkatërrues Methju goditi Haitin, ekspertët shprehin frikën se popullata vendase po përballet me fatkeqësi humanitare apo mungesë të ushqimit. Në një raport të përbashkët të Qeverisë së Haitit, Organit Kombëtar Koordinues për Siguri të Ushqimit dhe Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë të OKB-së, thuhet se …

Më shumë

Zgjerimi i aeroportit të Londrës

aeroport, zgjerim, londer, hithrou

Qeveria britanike ka miratuar zgjerimin e aeroportit Hithrou në Londër me anë të krijimit të një piste të re. Ministrat miratuan planin e shumëpritur në mbledhjen e kabinetit gjatë së martës, duke e konsideruar këtë vendim si tepër të rëndësishëm. Sipas tyre, zgjerimi do të përmirësojë lidhjet e Mbretërisë së …

Më shumë