KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi

Ekonomi

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinanca shqiptare dallohet nga karakteristika e saj unike në shërbim të sipërmarrjes së lirë. Institucionet e mikrofinancës kanë injektuar në ekonominë shqiptare më shumë se një miliardë dollar, duke ndikuar jodrejpërdrejt në punësimin e të paktën 500 mijë personave në Shqipëri. Sot këto institucione shënojnë me shumë se 240 degë …

Më shumë

Qeveria Shqiptare do të eleminojë praktikat e shmangjes së taksave

Qeveria Shqiptare do të eleminojë praktikat e shmangjes së taksave

Një skemë relativisht e re e shmangies ndaj taksave, është përhapur gjerësisht vitet e fundit, duke shfrytëzuar hapësirat ligjore. Individë me paga të larta regjistrohen si persona fizikë, (biznes i vogël) dhe faturojnë kompanitë që ata punojnë, në mënyrë që të shmangin tatimin mbi të ardhurat personale, që për pagat …

Më shumë

Nëpër shifrat e qeverisjes që kaloi dhe asaj që përgatitet të vijë

Angazhimet politike të qeverisjeve maten lehtësisht nga shifrat ekonomike të raportuara. Çfarë ka ndodhur mes viteve 2013-2017 dhe çfarë pritet të ndodhë me ekonominë deri në vitin 2021? Ndonëse në trajektore ulëse borxhi publik i Shqipërisë renditet nga më të lartët edhe në vendet e BE-së. Ministria e Financave raportoi …

Më shumë

Lehtësi tjetër për biznesin eksportues- Qeveria mban premtimin e bërë katër vite më parë

Qeveria në detyrë realizon objektivin për përmirësimin e procesit të politikës tregtare dhe lehtësimin e tregtisë, nëpërmjet dialogut mes përfaqësuesve të qeverisë, komunitetit të biznesit në Shqipëri dhe grupeve të tjerë të interesuara. Pas plot një dekade, koha kur Kuvendi ka miratuar ligjin përkatës, është bërë e mundur respektimi ligjor …

Më shumë

Rama në “Global Positive Forum”: Ekonomitë e dijes, janë ekonomitë e të ardhmes

Rama në "Global Positive Forum": Ekonomitë e dijes, janë ekonomitë e të ardhmes

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar angazhimin e për tu pëballur me sfidat qe ka Shqipëria që shqiptarët të bëjnë një jetë sa më të mirë. Zoti Rama ishte të premten pas dite në “Global Positive Forum”, organizuar në Paris nën kujdesin e Presidentit francez Emanuel Macron. Tema e diskutimit ishte …

Më shumë

Çfarë synon t’i ofrojë vendeve të rajonit tonë bashkëpunimi intensiv ekonomik rajonal?

Teksa në Trieste të Italisë, në një samit të posaçëm, u ra dakord për të zhvilluar tregun e përbashkët rajonal në Ballkan, të dhënat faktike për tregtinë, të paktën në rastin e Shqipërisë, nuk tregojnë përparim në vitin 2016. Sipas të dhënave nga CEFTA, shihet se tregtia e Shqipërisë me …

Më shumë