KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 2)

Ekonomi

FMN: Rritja ekonomike globale, më e mirë nga ç’pritej

FMN, Rritja ekonomike globale, më e mirë nga ç'pritej, shqiperia, ne rritje

Fondi Monetar Ndërkombëtar thotë se glo parashikimet për ekonominë globale janë më të mira nga sa pritej, por paralajmëroi se tensionet gjeopolitike mund ta dëmtojnë rritjen ekonomike. FMN-ja e publikoi raportin të martën, një javë para takimit të përvitshëm të zyrtarëve më të lartë të ekonomisë botërore dhe përfaqësuesve të …

Më shumë

Shqipëria dhe Kina do të shkëmbejnë listat e projekteve strategjike

Shqipëria dhe Kina do të shkëmbejnë listat e projekteve strategjike

Shqipëria dhe Kina do të intensifikojnë punën e Komisionit Ekonomiko-Tregtar, një nismë kjo e dy vendeve që po shqyrton potencialet dhe mundësitë për bashkëpunim të mëtejshëm. Për këtë qëllim, ministrat e linjës së dy vendeve do të shkëmbejnë listat e projekteve strategjike në Shqipëri, për të shqyrtuar hapsirat ku mund …

Më shumë

Mishi dhe bulmeti shqiptar drejt tregut ukrainas

Mishi dhe bulmeti shqiptar drejt tregut ukrainas

Produktet shqiptare me origjinë shtazore, përfshi edhe produktet e bulmetit, tashmë mund të eksportohen drejt Ukrainës. Kreu i Qendrës së Eksporteve Shqiptare, Alban Zusi, e konsideroi këtë si një arritje të rëndësishme, pasi prej 27 vitesh Ukraina e rendiste Shqipërinë si vend të rrezikshëm përsa u takon sëmundjeve veterinare. Zoti …

Më shumë

BSH: Një klimë më e mirë politike, jep tregues më të lartë të performancës së bizneseve

BSH: Një klimë më e mirë politike, jep tregues më të lartë të performancës së bizneseve

Ekonomia shqiptare ka vijuar prirjen rritëse edhe gjatë tremujorit të parë të këtij viti. Banka e Shqipërisë e konfirmon këtë fakt nga vrojtimet e saj në mjedisin e biznesit. Treguesi i ndjesisë ekonomike reflektoi kryesisht përmirësimin e besimit të bizneseve, thotë raporti i Bankës Qëndrore. Rritja në sektorin e industrisë, …

Më shumë

Ambientalistët kundërshtojnë resortin në Parkun e Divjakë – Karavastasë

Ambientalistët kundërshtojnë resortin në Parkun e Divjakë - Karavastasë

Në Shqipëri disa organizata ambientaliste kanë kundërshtuar projektin e ndërtimit të një resorti turistik brenda Parkut Kombëtar Divjakë – Karavasta, një nga parqet më të bukura në vend. Ato thonë se ndërtimi i këtij resorti kërcënon deri edhe ekzistencën e parkut. Ndërtimin e këtij resorti e synon kompania e njohur …

Më shumë

Parlamenti ratifikon marrëveshjen me TAP, Shqipëria përfiton 60 milionë euro

Shqipëria do të përfitojë më shumë se 60 milionë euro, por edhe një numër favoresh të tjera, pas rinegocimit të suksesshëm të marrëveshjes me shoqërinë TAP, për ndërtimin e gazsjellësit nga fusha e Sheh Deniz në Azerbaixhan drejt Europës Perëndimore. Marrëveshja, që u miratua në Kuvend, modifikoi marrëveshjen ekzistuese. Kushti i …

Më shumë