KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 20)

Ekonomi

Gjiknuri në Selanik: Vendet ballkanike të mos bëhen pengesë për investime të financuara nga BE dhe institucionet ndërkombëtare

Gjiknuri në Selanik: Vendet ballkanike të mos bëhen pengesë për investime të financuara nga BE dhe institucionet ndërkombëtare

Ministri shqiptar i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri, u ka bërë thirrje vendeve ballkanike të mos bëhen pengesë për investime të financuara nga BE dhe institucionet ndërkombëtare, pasi në të kundërt do të humbasin besimin e investiorëve dhe investimet e tyre. Duke folur në Konferencën Rajonale për Europën Juglindore të …

Më shumë

Rama : FMN “një përgjigje shembullore për gjithë politikanët dhe shkarrashkruesit e kazanit”

"një përgjigje shembullore për gjithë politikanët dhe shkarrashkruesit e kazanit"

Kyeministri Edi Rama ka shprehur të mërkurën kënaqësinë e tij që FMN ka dhënë aprovimin për projekt-buxhetin e vitit 2017.  Në rrjetin social Fejsbuk zoti Rama ka shkruar se kjo është “një përgjigje shembullore për gjithë politikanët dhe shkarrashkruesit e kazanit”. Sipas zotit Rama “Falë reformave të thella që po …

Më shumë

Panariti: Amnisti dhe masa lehtësuesve për fermerët debitorë ndjaj AZHBR

Panariti: Amnisti dhe masa lehetësuesve për fermerët debitorë ndjaj AZHBR

Ministria e Bujqësisë do t’i propozojë së afërmi Ministrisë së Financave aministi dhe masa lehtësuese për fermerët që janë debitorë ndaj Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural. Nga Fieri, ku po vizitonte një fermë blegtorale, ministri Edmond Panariti sqaroi se në vitin 2000 u bënë disa financime përmes grantit japonez, …

Më shumë

Qeveria aktivizon “pronat e fjetura shtetërore”

Qeveria aktivizon "pronat e fjetura shtetërore"

Qeveria shqiptare po synon të aktivizojë ato që ajo i konsideron “prona të fjetura shtetërore”. Në qytetin e Bulqizës Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Milva Ekonomi, ka vizituar një fabrikë për prodhimin e peletit për ngrohje. Fabrika është ndërtuar në një sipërfaqe të pashfrytëzuar prej 12,200 m2, …

Më shumë

“Mos ma prek Valbonën”, koncert-protestë nga Eda Zari dhe Elina Duni

“Kur pushteti korrupton, poezia pastron” kështu deklaronte Presidenti i Shteteve të Bashkuara Kenedi vetëm 3 javë para se të vritej. Gati si një jehonë e kësaj thënie sot janë artistët ata që po ngrenë zërin dhe ngrenë pikëpyetje mbi vendimarrjet politike për dy çështje të nxehta: rrezikimi i luginës së …

Më shumë