KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 4)

Ekonomi

Në pritje të tregut të përbashkët ekonomik Shqipëri-Kosovë

Aspirata e një tregu të përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës ka bashkuar në një takim sipërmarrës dhe krerë të institucioneve nga të dy vendet. Bizneset synojnë fitime afatshkurtra dhe të shpejta duke mos u përqendruar te industria prodhuese u shpreh Ministri i Zhvillimit të Kosovës Blerand Stavileci duke shtuar se …

Më shumë

Guvernatori Sejko takohet me përfaqësues të BERZH

Në kuadër të vizitës në Shqipëri, përfaqësues të Bordit të Drejtorëve të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) zhvilluan sot një takim me Guvernatorin, z. Gent Sejko në ambientet e Bankës së Shqipërisë. Në këtë takim merrnin pjesë edhe Zëvendësguvernatorja e Parë e Bankës së Shqipërisë, zj. Elisabeta Gjoni, …

Më shumë

Ligji për Call Center, Daci: Ligji e vështirëson punën, por nuk ka arsye për mbyllje

Ligji për Call Center, Daci: Ligji e vështirëson punën, por nuk ka arsye për mbyllje

Më 1 prill fillojnë efektet e para të ligjit të miratuar në senatin italian për bizneset Call Center që operojnë në vende të ndryshme jashtë Italisë, përfshirë dhe Shqipërinë. Deri tani në Shqipëri janë mbyllur disa sipërmarrje të vogla. Sipas përfaqësuesit të një bisnesi të madh Call Center, Blenard Daci, …

Më shumë

Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia bashkëpunojnë për diversitetin mjedisor

Konferenca për diversitetin mjedisor, korab, shqiperi, kosove, maqedoni

Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia do të jenë përfituese të një fondi prej 250-mijë euro në kuadër të projektit rajonal për menaxhimin e Ekosistemit Ndërkufitar. Këtë fond do ta alokojë Ministria për Bashkëpunim Ekonomik e Gjemanisë, e cila promovoi në Tiranë, përmes Organizatës Gjermane të Zhvillimit -GIZ, projektin e diversitetit mjedisor. …

Më shumë

Përpunuesit e peshkut kërkojnë rritjen e kuotave për eksport

Përpunuesit e peshkut kërkojnë rritjen e kuotave për eksport

Me rritjen e aktivitetit të përpunimit dhe konservimit të peshkut, ku aktualisht në tregun shqiptar operojnë 10 kompani, drejtues të këtyre ndërmarrjeve shprehen se kanë nevojë për hapësira më të mëdha eksporti për në vendet e bashkimit Europian, ndërsa kërkojnë rritjen e kuotave të eksportit të peshkut të përpunuar dhe …

Më shumë

“The economist”: Bota rrezikon të përballet së shpejti me shterimin e ujit

"The economist": Bota rrezikon të përballet së shpejti me shterimin e ujit

Prestigjozja “The economist” në Ditën Ndërkombëtare të Ujit ngre alarmin se bota rrezikon të përballet së shpejti me shterimin e tij. Në një shkrim të posaçëm, studiuesit e “The economist” vlerësojnë se krizat më të mëdha të ujit do të vijnë prej keq menaxhimit të tij. Shqipëria edhe pse e …

Më shumë

Marrëveshja me kompaninë izraelite të naftës Emanuelle Adriatic Energy Ltd, drejt prishjes

Emanuelle Adriatic Energy Ltd,

Ministria shqiptare e Energjisë dhe Industrisë dhe shoqëria shqiptare e nxjerrjes dhe përpunimit të naftës Albpetrol, kanë nisur procedurat për prishjen e marrëveshjes hidrokarbure me kompaninë izraelite Emanuelle Adriatic Energy Ltd, e cila që prej vitit 2012 ka fituar të drejtën e kërkimit për naftë në tre blloqe në detin …

Më shumë