KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 5)

Ekonomi

Qeveria edhe 35 milionë dollarë kredi për përfundimin e Tiranë – Elbasan

Qeveria edhe 35 milionë dollarë kredi për përfundimin e Tiranë - Elbasan

Qeveria ka siguruar një marrëveshje kredie me Bankën Islamike për Zhvillim në vlerën e 35 milionë e 174 mijë dollarëve, e cila përmbyll financimin e rrugës Tiranë – Elbasan, vepër që duhet të kishte përfunduar që në vitin 2014.  Autoriteti Rrugor Shqiptar kërkoi këtë fond shtesë që në qershor të …

Më shumë

Nis e-inspektim

Nis e-inspektim

Brenda muajti qershor të gjitha inspektoriatet shtetërore dhe ato vendore, do të kryejnë inspektimet on- line, një mënyrë që synon shmangien e korrupsionit, por edhe rritjen e cilësisë së inspektimit. Inspektimet do të jenë pjesë e reformës e-inspektim, duke hequr dorë nga procesverbalet e inspektoreve me blloqe në duar. Inspektoriati …

Më shumë

Komisioni hetimor për privatizimin e CEZ: Dëmi ekonomik 414 milion euro!

Komisioni parlamentar hetimor i ngritur për verifikimin e legjislacionit në fuqi dhe mbrojtjen e interesit të shtetit Shqiptar gjatë proçedurave të privatizimit të Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes (OSHE) nga kompania çeke CEZ, ka mbyllur hetimet. Sipas kryetarit të këtij komisioni deputetit socialist Taulant Balla, vlerësohet se privatizimi i ka …

Më shumë

Bizneset Shqipëri-Kosovë, promovojnë veprimtaritë tregtare

Kjo fundjavë ka mbledhur në Sarandë rreth 60 biznese nga Shqipëria dhe Kosova për të promovuar tregtinë dhe turizmin. Ky aktivitet organizohet në kuadër të axhendës së përbashkët mes dy qeverive me qëllim rritjen e bashkëpunimit ekonomik Kosovë-Shqipëri. Sipërmarrësit nga Kosova dhe Shqipëria përveç nënshkrimit të kontratave të bashkëpunimit, pritet …

Më shumë

Panariti në Itali për kuotat e peshkimit/ligji për tarifën

Të ndodhur para një situate ku sektori vendas i përpunimit të peshkut është zgjeruar me ritme të shpejta, duke plotësuar brenda një periudhe pesëmujore kuotat vjetore që Bashkimi Europian ka caktuar për eksportin e peshkut nga Shqipëria, Ministria e Bujqësisë është vënë para përgjegjësisë që të kërkojë rishikimin e këtyre …

Më shumë