KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë

Kulturë

Arkitektura italiane në Galerinë Kombëtare të Arteve

Galeria-Kombëtare-e-Arteve, tirane, kulture, arkitektura italiane, shekulli i 20

Arkitektura italiane e shekullit të njëzetë vjen në një ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve, nën titullin “Komuniteti Italian”. Ajo përfaqësohet nga dy emra të njohur të arkitekturës së vendit fqinj, Rafaela Poleti dhe Paolo Nikolin. Përmes revistave, librave dhe projekteve, në ekspozitë pasqyrohen qartazi marrëdhënien midis arkitekturës dhe arteve …

Më shumë

“Mirëmëngjes Shqipëri!” fillon rrugëtimin më 17 tetor në RTSH

“Mirëmëngjes Shqipëri!” fillon rrugëtimin më 17 tetor në RTSH

Nga 17 tetori, mëngjeset në Radio-Televizionin Shqiptar do të trokasin ndryshe tek shikuesit në këtë sezon të ri televiziv. Programi i parë që përkon dhe me ndryshimet më të fundit në platformën televizive të RTSH-së është pikërisht “Mirëmëngjes Shqipëri!”. Emisioni i mëngjesit që do të transmetohet çdo ditë, nga e …

Më shumë

Festivali i Këngës në RTSH – Fest 55, strukturë dhe konceptim tërësisht të ri

festivali i kenges, strukture e re, fest 55, konceptim i ri, rezart aga

Festivali i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar në përvjetorin e 55-të të tij vjen me strukturë dhe një konceptim tërësisht të ri. Organizatorët e Festivalit që qëndron në themelin e traditës së muzikës së lehte shqipe publikuan para mediave dhe artisteve konceptimin strukturor dhe përmbajtsor që synon rikthimin e besimit …

Më shumë

“Abagraphy”, një vështrim retrospektiv në krijimtarinë grafike

“Abagraphy” nga Abaz Hado në GKA, Një vështrim retro në krijimtarinë grafike

“Abagraphy” është ky titulli që përmbledh ekspozitën retrospektive me grafika të çelur nga artisti Abaz Hado në Galerinë Kombëtare të Arteve. Në 140 punimet grafike të përzgjedhura nga kuratorja turke Beste Gursu, ekspozita e Hados ofron një rrugëtim të plotë të pasur në ekspresivitet dhe lëvizje edhe pse në to …

Më shumë