KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 30)

Kulturë

Trupa kombëtare e baletit maqedonas sjell në Tiranë “Dhoma e kuqe”

Trupa kombëtare e baletit maqedonas sjell në Tiranë “The Red Room” me koregrafi nga Igor Kirov. Një balet modern, “Dhoma e kuqe” është frymëzuar nga një kompozim i Franc Schubert për kuartet harqesh i njohur me titullin “Vdekja dhe vajza”. Duke e marrë pikënisjen pikërisht nga kjo pjesë, historia zhvillohet …

Më shumë

“Shqipëria dhe Bota në veprat e Ismail Kadaresë” nga Ndriçim Kulla

Një album në trajtën e një guide, që do t’i shërbejë promovimit të turizmit shqiptar, përmes penës së shkrimtarit me famë botërore Ismail Kadare. Ky është libri “Shqipëria dhe Bota në veprat e Ismail Kadaresë”, me autorësi të Ndriçim Kullës. Një katalog i plotë që promovon përshkrimet e natyrës, vendeve, …

Më shumë

Orkestra Simfonike RTSH – koncert në Janinë

orkestra simfonike e rtsh, koncert ne janine, gridi kraja

“Moj e bukur Arbëri”, interpretuar nga tenori Kastriot Tusha dhe sopranoja Eva Golemi është preludi i një koncerti gati historik i Orkestrës Simfonike të RTSH në amfiteatrin veror të Janinës. Në një kombinim të shkëlqyer të muzikës simfonike shqiptare me muzikë tradicionale greke duket se muzika bëhet komunikuesja universale dhe …

Më shumë