KRYEFAQJA » LAJME » Vendi

Vendi

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, 62 vjetori i anëtarësimit të Shqipërisë

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së; 62 vjetori i anëtarësimit të Shqipërisë

Sesioni i 72-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, përkon edhe me 62-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në Organizatë. Forcimi i operacioneve ndërkombëtare të paqes si edhe lufta kundër terrorizmit dhe të drejtat e njeriut, do të jenë çështjet kryesore të punimeve të sesionit. Dy fjalimet kryesore do të jenë …

Më shumë

Reforma Zgjedhore, PD : Të gatshëm për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare

Reforma Zgjedhore, PD : Të gatshëm për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare

Partia Demokratike është e hapur për bashkëpunim me çdo forcë politike opozitare, për hartimin e një reforme zgjedhore sa më konsensuale. Kjo u konfirmohet nga kryedemokrati Lulzim Basha pas mbledhjes së grupit parlamentare demokrat. Në lidhje me marrëveshjen e 18 majit me kryeministrin dhe pretendimin e shumicës, që reforma ti …

Më shumë

Institucionet e “Vettingut” në Komisionin e Ligjeve

Institucionet e “Vettingut”, në Komisionin e Ligjeve, komisioni parlamentar

Komisioni i Ligjeve i rikthehet institucioneve të “Vettingut” kësaj here për tu plotësuar strutkurën dhe organikën mbështetëse me burime njerëzore dhe fonde buxhetore. Nisja e legjislaturës së re sjell nevojën e plotësimit të organeve të reja që pritet të sjellin rezultatet e zbatimit të reformës në drejtësi. Deputetët e ligjeve …

Më shumë

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinanca shqiptare dallohet nga karakteristika e saj unike në shërbim të sipërmarrjes së lirë. Institucionet e mikrofinancës kanë injektuar në ekonominë shqiptare më shumë se një miliardë dollar, duke ndikuar jodrejpërdrejt në punësimin e të paktën 500 mijë personave në Shqipëri. Sot këto institucione shënojnë me shumë se 240 degë …

Më shumë

Fleckenstein: Dëshëroj që negociatat me Shqipërinë të çelen gjysmën e parë të vitit tjetër, por ajo duhet të vazhdojë reformat

Fleckenstein: Dëshëroj që negociatat me Shqipërinë të çelen gjysmën e parë të vitit tjetër, por ajo duhet të vazhdojë reformat

Ka shumë mundësi që vendimi i Brukselit zyrtar për çeljen e negociatave me Shqipërinë të merret në muajin mars dhe në qershor të nisë procesi. Lajmi është dhënë në Tiranë nga reporteri për Shqipërinë Knut Flackenstein gjatë një konference për shtyp, pas takimeve me presidentin Meta, kreun e parlamentit Ruçi …

Më shumë