KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » 10 Mars, Dita Botërorë e Veshkave
veshkat dita boterore femijet qsut

10 Mars, Dita Botërorë e Veshkave

E enjtja e dytë e Marsit në gjithë botën është caktuar si dita e ndërgjegjësimit për parandalimin e sëmundshmërisë së Veshkave. Ky vit i dedikohet fëmijëve. Dhe jo me kot. Diagnostikimi i hershëm dhe marrja e masave për të kontrolluar problematikat e lindura, përbën kyçin në parandalimin e sëmundjeve kronike.

Profesor Myfta Barbullush, president i shoqatës së negrologjisë, tha se nëse kemi një episod infeksoini të traktit urinar në moshe të vogel, këshillohet fort një kontroll i imtësishëm i markuesve në gjak si dhe echo.

Një dietë e balancuar me reduktimin e marrjes së kripës së gjellës, sheqerit dhe pijeve me gaz, pirja e ujit në masën e duhur, ushqyerje e balancuar me fruta e perime dhe aktivitet fizik këshillohet nga mjekët për femijët e çdo moshe.

she.