KRYEFAQJA » LAJME » 7000 raste të reja në vit të prekur nga Isuficenca kardiake

7000 raste të reja në vit të prekur nga Isuficenca kardiake

Në vendin tonë numërohen 7000 raste të reja në vit të prekur nga Isuficenca kardiake ose pamjaftueshmëria e funksionit të zemrës. Pacientët me këtë sëmundje dikur jeton nga 2-3 vjet, ndërsa sot falë mjekimeve dhe një stili të shëndetshëm jetesë jetgjatësia është rritur me 10 vjet.

Mjekët sqarojnë se kjo sëmundje zhvillohet për shkak të shumë faktorëve dhe është komplekse.

Kardilogët apelojnë për mbajtjen nën kontroll te parametrave jetësor të zemrës dhe mosabuzim me ushqimin.

Sot 1 në 4 persona të sëmure me insuficencë kardiake humb jetën. Mosha e prekjes është ulur ndjeshëm pasi shumë të rinj janë konsumator të rregullt të duhanit dhe drogës.