KRYEFAQJA » LAJME » AKIP: Kryeministri të konsiderojë grup interesi të gjithë popullin shqiptar

AKIP: Kryeministri të konsiderojë grup interesi të gjithë popullin shqiptar

Aleanca Kundër Importit të Plehrave deklaron se takimi i sotëm i kryeministrit Edi Rama me një grup të njohur si “Shoqata e Ricikluesve” përbën veprimin e rradhës propagandistik dhe të pavlerë të kryeministrit në mbrojtje të importit të plehrave.

AKIP i sugjeron kryeministrit që të mos konsiderojë “grup interesi” vetëm 11 përfaqësuesit e fabrikave të plehrave, por, në përputhje me ligjet në fuqi, të konsiderojë grup interesi të gjithë popullin shqiptar dhe në veçanti, të konsiderojë grup interesi të gjitha komunitetet që jetojnë pranë fabrikave të riciklimit.

AKIP hedh edhe një herë poshtë pretendimin se ligji i miratuar së fundmi është i ndryshëm nga ai i vitit 2011. Në formë dhe në thelb, ligji i fundit është ekzaktësisht i njëjti me atë të vitit 2011 dhe si i tillë, duhet rrëzuar.

Ligji për importin e plehrave është miratuar në Kuvendin e Shqipërisë javën e kaluar pa kaluar në proçedurat e rregullta ligjore të konsultimit publik, thuhet në deklaraten e AKIP, shkel rregullat e legjislacionit aktual shqiptar.

AKIP i bën thirrje popullit të bashkohen në protestën 1 tetorit në Bulevard në Tiranë.