KRYEFAQJA » LAJME » Ambasada Amerikane, vëzhguese në zgjedhjet për drejtuesit e UT
zgjedhjet ne UT vezhgohen nga ambasada amerikane

Ambasada Amerikane, vëzhguese në zgjedhjet për drejtuesit e UT

Zgjedhjet per drejtuesit e rinj ne Universitetin e Tiranes do te zhvillohen per here te pare nen monitorimin e Keshilit Rinor te Ambasades amerikane si dhe te vezhguesve nga Koalicioni per zgjedhje te lira dhe te ndershme. Kryetarja e KIZ (Komisionit Insitucional Zgjedhor ), Mjajlinda Keta, sqaron se diten e sotme eshte zhvilluar edhe trajnimi i 20 vezhguesve te Ambasades Amerikane, te cilet do te jene te pranishem ne te gjitha qendrat e votimit te ngritura ne 6 fakultetet e UT. Keta thote se pjesmarresit ne keto zgjedhje nuk i kane konfirmuar Komisionit Institucional Zgjedhor presione apo padrejtesi ne audioret e fakulteteve per voten. Me 20 prill drejtuesit e rinj te Universiteteve do te perzgjidhen nga vota e stafetve akademike dhe ajo e studenteve.