KRYEFAQJA » LAJME » Bashkia e Tiranës në mbrojtje të mjedisit

Bashkia e Tiranës në mbrojtje të mjedisit

Tirana do t’u bashkohet kryeqyteteve të tjera të botës, që kanë vënë masa shtrënguese për përdorimin e qeseve plastike me qëllim mbrotjen e mjedisit. Kryebashkiaku Erion Veliaj ju bashkua fushatës sensibilizuese të ndërmarrë nga kombet e bashkuara për të evituar përdorimin e qeseve plastike, të cilat ndosin mjedisin dhe rrezikojnë floren dhe faunën.

Edhe përfaqësuesi i përhershëm i organizatës së kombeve të bashkuara në Shqipëri, Brian ëilliams tha se fushatat sensibilizuese nuk mjaftojnë për ndërgjegjësimin e konsumatorëve.

Kryebashkiaku përsëriti se nuk do të lejohet as ndërhyrja në kazanët e mbeturinave për të mbledhur materialet e ricikliueshme.

Për personat që kryejnë këtë aktivitet, Bashkia ofron një mundësi punësimi të ligjshme pranë impiantit të diferencimit të mbetjeve në Sharrë.