KRYEFAQJA » LAJME » Bruksel, protesta në mbështetje të Haradinajt
Bruksel, protesta në mbështetje të Haradinajt

Bruksel, protesta në mbështetje të Haradinajt

Për mëse një orë e gjysëm, përfaqësuesë të komunitetit shqiptarë në Belgjikë protestuan përpara ambasadës franceze në Bruksel duke kërkuar lirimin e kreut të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj. Inisiativa e deputetit të Partisë Socialiste të Belgjikës, Amet Gjana, u mbështet nga disa shoqata shqipëtare, që kishin ardhur edhe nga qytete të tjera të vendit, përfshirë Lobi Euro-Atlantik për Belgjikën dhe shoqata Makowal e Namurit. Në këtë tubim, u lexuan letrat e bashkë-luftëtarëve të Haradinaj dhe pjesëmarrësit firmosën peticionin për lirimin e tij nga autoritetet franceze. Kërkesa me të gjitha fletët e firmosura iu dorëzua përfaqësuesit të Ambasadës franceze, së bashkë me një libër të profesor Nusret Pllana, në të cilin sipas deputetit Gjana evidentohen veprat e agresionit serb dhe krimet sllave ndër shekuj.