KRYEFAQJA » LAJME » Çertifikimi i produkteve të traditës problem kryesor i prodhuesve shqiptarë

Çertifikimi i produkteve të traditës problem kryesor i prodhuesve shqiptarë

Prodhimet karakteristike të Shqipërisë , si djathi , vera , rakia , vaji i ullirit , çajrat dhe gatimet zbarkuan në sheshin nënë tereza në Tiranë për eventin terra madre ballkans. Problemi më i madh i prodhuesve shqiptarë është mosfunsksionimi i bashkëpunimeve mes njëri tjetri dhe çertifikimi i produkteve për të qenë pjesë e një tregu më të gjërë se vendi jonë .

Prodhuesit e të njëjtave produkte të vendeve fqinjë me Shqipërinë po mendojnë të jenë të pranishëm në tregun rajonal dhe europian edhe me bashkëpunime mes njëri tjetrit.