KRYEFAQJA » LAJME » Dita botërore e abuzimit me drogën
Dita botërore e abuzimit me drogën

Dita botërore e abuzimit me drogën

Gjendja e përdoruesve të drogave në vendin tonë paraqitet komplekse. Sipas Mjekut toksikolog Zihni Sulaj mbi 40 individë provojnë të paktën një herë drogë në një vit ndërsa 10-12 mijë janë përdorues problematikë. Strategjia kombëtare kundër drogës 2012-2016 fatkeqësisht nuk arriti të implementojë shumë gjëra, thotë Sulaj, ndaj shtrirja e shërbimeve rehabilituese në rrethe dhe shumë elemente të tjerë mbteten për tu parë në vazhdim. Politika e ndjekur deri tani nga kombet e bashkuara ” luftë totale ndaj drogës ” ka dështuar pasi nga 208 milion përdorues në 2008- numri i ka shkuar në 250 milion në 2014.