KRYEFAQJA » LAJME » Durrës, dergjesë publike për sheshin para portit

Durrës, dergjesë publike për sheshin para portit

Projekti i rehabilitimit te sheshit perpara portit ne qytetin e Durresit ka mbledhur ne nje dergjese publike drejtues te bashkise se ketij qyteti, perfaqesues te studios arkitekturore italiane qe ka hartuar projektin, si dhe qytetare te shumte. Kryetari i Bashkise se Durresit Vangjush Dako tha se nepermjet ketij projekti parashikohet qe pergjate rruges Egnatia, nga banka tregtare drejt Vollges automjetet te kalojne permes nje tuneli, ndersa siper sheshi te jete vetem per kembesoret.

Urbaniste dhe arkitekte qe kane qene te pranishem gjate degjeses publike kane shprehur dhe rezervat e tyre rreth ketij projekti.

Perfaqësuesi italian i studios Arkea pasi ka degjuar verejtjet ka sjelle shembullin e kulles Eifel në Paris, duke thene se edhe aty fillimisht ka pasur shume kundërshtimet per ndertimin e saj, por tani ajo eshte simboli i këtij qyteti.Pas realizimit te tenderit projekti do te kerkoje afro 1 vit per tu zbatuar.