KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi: Shkëmbimet tregtare me vendet e Bashkimit Europian kanë pasur rritje
Porti i Karpenit, Ekonomi: Deklarata e PD deklarata është tërësisht dashakeqe

Ekonomi: Shkëmbimet tregtare me vendet e Bashkimit Europian kanë pasur rritje

Ministrja e zhvillimit ekonomik Milva Ekonomi ishte në komisionin e integrimit për të raportuar situatën e shkëmbimeve tregtare me bashkimin europian në kuadër të 10 vjetorit të firmosjes së marrëveshjes së stabilizim asocimit me bashkimin europian. Kryetarja e komisionit Majlinda Bregu kërkoi nga ministria pse Shqipëria është akoma larg për hapjen e zonave ekonomike krahasuar me vendet e rajonit.

Përfaqësuesit e dhomave të tregtisë vlerësuan frymën e bashkëpunimit dhe dhanë sygjerimet e tyre. Italia vijon të mbetet kryesuese për shkëmbimet tregtare krahasuar me vendeve të tjera të Bashkimit Europian .