KRYEFAQJA » LAJME » Elbasan, OSBE “ Të flasim për të kaluarën”

Elbasan, OSBE “ Të flasim për të kaluarën”

Rinia ka nevojë e dëshire të dijë për të kaluarën” . Me këtë bindje OSBE dhe ambasada gjermane kanë nisur një projekt të përbashkët që synon nxitjen e dialogut, analizës e debatit mes të rinjve e deshmitarëve të kohës. Në Elbasan kjo ka mbërritur përmes artit. Alfred Trebicka e Rozi Kostani përçojnë dramën e një çifti, i cili përjeton klimën dhe atmosferën e persekutimit dhe fajit kolektiv.

Përveç mesazheve që përcjell arti, OSBE është kujdesur që të rinjtë të kenë mundësi të njihen me të kaluarën, edhe përmes bisedave të drejtperdrejta me deshmitare të kohës.