KRYEFAQJA » LAJME » Gara për drejtimin e fakultetit të Mjeksisë, ja kush janë kandidatët.
fakulteti i mjeksise gara per dekan zgjedhjet ne universitete

Gara për drejtimin e fakultetit të Mjeksisë, ja kush janë kandidatët.

3 jane kandidatet te cilet po garojne per drejtimin e nje prej fakulteteve me te rendeshishme ne vend sic eshte ai i Mjeksise . Ata jane, zv.Dekani i ketij institucjoni Xheladin Dracimi, mjeku infeksionit Pellumb Pipero dhe endokrinologu Florian Tota. Kandidati Dracimi premton se nese do te marre votat e petagogve do te refomoje thellesisht kurrikulen , duke siguruar cilesine e programeve te studimit .

Ndersa kandidati Pipero sqaron se nese do te perzgjidhet ne kete post te rendesishem do te permisoje ndjeshem drejtimin e ketij fakulteti.

Endokrinologu Tota thote se nje nder pikat kryesore te platformes se tij eshte permisimi i vazhdeshem i kurrikulave dhe perafrimi i tyre me ato te Evropes Perendimore.

Gara per zgjedhjen e drejtuesve te rinje te Institucjoneve te Arsimit te Larte ne vend eshte drejt fundit. Edhe 2 dite kohe u kane mbetur kandidateve per rektor e dekan per te permbyllur fushatat e tyre.