KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Gjirokastër, restaurim në të gjitha lagjet dhe monumentet historike
Gjirokastra do restaurohet në të gjitha lagjet dhe monumentet historike

Gjirokastër, restaurim në të gjitha lagjet dhe monumentet historike

Gjirokastra do të ketë ndërhyrje tërësore dhe jo të pjesshme në mirëmbajtjen e të gjitha lagjeve dhe monumenteve historike. Kalaja është pjesë e një projekti restaurimi së bashku me muzeun e armëve që ndodhet brenda saj. Këtë fakt e pohon edhe ministrja e kulturës Mirela Kumbaro, e cila shprehet se restaurimet do të nisin me monumentet e kategorive të të para.

Ministrja Kumbaro foli edhe për biletat turistike të cilat do të kenë një tjetër vlerë në fund të këtij sezoni.

Statistikat e viztueshmërisë në Gjirokastër flasin për rritje të numrit të turistëve. Ajo që ka ndikuar në këtë dyndje ka qënë promovimi, por dhe restaurimet e kryera të zonave muze.