KRYEFAQJA » LAJME » Gjykata Kushtetuese shqyrton ankimet për Ligjin e Pronave
gjykata kushtetuese ligji i pronave

Gjykata Kushtetuese shqyrton ankimet për Ligjin e Pronave

Gjykata Kushtetuese nisi shqyrtimin e ankimimeve te bera per Ligjin e Pronave, nga Presidenti, opozita, shoqata te pronareve, te cilet e kane cilesuar ate, antikushtetues. Deputeti demokrat Oerd Bylykbashi tha se ligj i trajton pronaret me mentalitetin e vitit 45-te, dhe se ai do te ndryshoje nga e djathta. Edhe ne argumentat e dhene nga subjektet e tjera ankimuese, ligji i miratuar me votat e shumices parlamentare,dobeson poziten e pronareve ,sikunder shkel standartet e kushtetutes, duke cenuar pronaret qe prej 25 vitesh presin trajtimin e kerkeses se tyre per kthimin ose kompesimin e prones.