KRYEFAQJA » LAJME » Harito: Të miratohet sa më shpejt ligji për sigurinë kibernetike
milena harito, siguria kibernetike, krimi kibernetik, sulmet, inovacion, ligji sigurise

Harito: Të miratohet sa më shpejt ligji për sigurinë kibernetike

Transferta bankare të kryera në mënyrë ilegale, hapje llogarish të tilla fiktive me qëllim përfitimi, shkaktuar nga sulmet kibernetike, të cilat mund të prekin ndër të tjera shkëmbimin e informacionit në institucionet publike, telekomunikacionit etj. Për herë të parë hartohet një Ligj për Sigurinë Kibernetike, me anë të të cilit identifikohen infrastrukturt kritike të infromacionit e përcaktohen protokollet e mbrojtjes si dhe ndjekjes së shkeljeve. Shqipëria me Tregun unik dixhital, tashmë bën pjesë në tregun europian të informatizimit të shërbimeve, ku përfitimet në këtë nivel llogariten të jenë për 5 vitet e ardhshme në mbi 250 miliard Euro si dhe rreth 1 milion vende të reja pune.