KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Imago Mundi Albania, Luciano Beneton mbështet artin shqiptar
luciano beneton imago mundi galeria arteve honoris causa

Imago Mundi Albania, Luciano Beneton mbështet artin shqiptar

Kjo eshte memoria vizuale e botes, apo me sakte, Nyja qe arkivon krijimet e 163 artisteve shqiptare ne projektin global – Imago Mundi.

Si pjese e ketij projekti qe filantropi i njohur italian Luciano Beneton ka startuar qe prej shume kohesh e qe synon regjistrimin e memories vizuale te botes e qe tashme perfshin edhe trashegimine e artit bashkekohor shqiptar. Universiteti i arteve ka vendosur qe prezencen dhe vullnetin e Luciano Beneton per te perfshire edhe artin shqiptar ne Imago Mundi, ta falenderoje duke i dhene atij titullin Honoris Causa ne Artet Pamore.

Artistet qe jane pjese e ketij projekti global qe tashme perfshin 100 vende dhe me shume se 18 mije artiste ne gjithe boten pervecse dokumentojne kohen tone perfshihen ne nje rrjet nderkombetar me firmen beneton qe u mudneson atyre ekspozita te herepashershme. Imago Mundi Albania eshte nje projekt ambicioz i kuruar nga artistet Albes Fusha dhe Elton Koritari.