KRYEFAQJA » LAJME » INTERVISTA: SI E PERJETOJ UNE HIV-IN?

INTERVISTA: SI E PERJETOJ UNE HIV-IN?

Stigma dhe diskriminimi në çdo hallkë të shoqërisë shqiptare i detyron personat e prekur me HIV Aids të mbajnë të fshehur të vërtetën e infeksionit që ata mbajnë në trup, duke u ruajtuar edhe nga familjarët me të ngushtë.
Në një intervistë për RTSH, një djalë i ri i infektuar me HIV, rrëfen historinë e dhimbshme se si si përpiqet të bëjë një jetë normale duke u mjekuar, por frika nga përbuzja dhe përjashtimi e kanë detyruar ta mbajë rreptësisht private sëmundjen për të mos lënduar veten dhe të afërmit. Intervistën e gazetares Sonila Mlloja ju mund ta ndiqnin në YouTube duke klikuar këtu.