KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Irak: ISIS e mbron Mosulin me gra dhe fëmijë
OKB e shqetësuar nga viktimat pas sulmeve amerikane në Mosul

Irak: ISIS e mbron Mosulin me gra dhe fëmijë

Llogore të mbushura me naftë, substanca kimike helmuese, fëmijë dhe gra që përdoren si mbrojtëse njerëzore mbi çatitë e shtëpive kundër sulmeve ajrore.

Këto janë mbrojtjet e bëra gati nga “kalifi i zi” i Bagdadit për betejën e fundit për Mosulin. Këtë e bëjnë të ditur burime të ndryshme por të njëllojta nga qyteti, sipas së cilave naftës do t’i vihet flaka sapo forcat kurdo-irakiane t’i afrohen llogoreve mbrojtëse të ISIS.