KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Irak: Miratohet ligji kundër alkoolit
Irak: Miratohet ligji kundër alkoolit

Irak: Miratohet ligji kundër alkoolit

Parlamenti irakian ka miratuar mbrëmë një ligj që ndalon importimin, prodhimin dhe shitjen e pijeve alkolike. Ligji i ri parashikon një gjobë deri në 25 milionë dinarë irakianë (rreth 260 mijë lekë) në rast shkeljeje.

Islami e ka të ndaluar shpenzimin, por alkooli ka qënë gjithmonë i pranishëm në qytetet kryesore të vendit, në pjesën më të madhe në dyqanet e pronarëve kristianë. Ky ligj u propozua nga Mahmoud al-Hassan, një gjykatës dhe parlamentar që përfaqëson bllokun kryesor në Parlament.