KRYEFAQJA » LAJME » Kardinal Troshani kremton meshën në katedralen e Shën Shtjefnit në Shkodër
Kardinal Troshani kremton meshën në katedralen e Shën Shtjefnit në Shkodër

Kardinal Troshani kremton meshën në katedralen e Shën Shtjefnit në Shkodër

Në katedralen e Shën Shtjefnit në Shkodër u kremtua mesha solemne e Zojës së Shkodrës. Mesha u  celebrua nga kardinali më i ri dom Ernest Troshani. Pak ditë më parë Troshani u nderua nga Papa Françesku me titullin e  kardianlit, për shkak të qëndresës së tij të palëkundur si prift edhe pse regjimi komunist i mori vitet më të bukura të jetës duke e syrgjynosur nëpër burgje.  Besimtarë të shumtë u lutën dhe kënduan në këtë meshë përshpirtërore, rëndësinë e së cilës e evidentoi vetë kardinali Troshani i cili i adresoi lutjet për paqe për të gjithë besimtarët dhe të gjithë shqiptarët.