KRYEFAQJA » LAJME » Bota » KE samit për krizën e emigranteve
BE - marrëveshje për të menaxhuar krizën e emigrantëve në Ballkan

KE samit për krizën e emigranteve

Presidenti i Komisionit Evropian, Zhan Klod Junker, thirrka thirrur një samit në Bruksel më 25 tetor, për shqyrtimin e krizës së emigrantëve në Ballkan. Në takim do të marrin pjesë zyrtarë të lartë nga të gjitha vendet e Ballkanit veç Shqiperisë dhe Malit te Zi, ku nuk ka fluks emigrantesh, si dhe Austria e Gjermania. Pjesëmarresit do të flasin per masat për të ulur dyndjen si dhe për lehtësimin e kalimit të emigrantëve pas bllokimit gati të plotë që po zbaton Hungaria.