KRYEFAQJA » LAJME » Klosi: Do të strehojmë femijët në situate rruge
blendi klosi femijet qe lypin Insitucionet Rezidenciale te Perkujdesit Shoqeror

Klosi: Do të strehojmë femijët në situate rruge

Te gjithe ata femije, qe lypin rugeve te kryeqytetit apo qe shfrytezohen ne menyra te ndryshme do te merren ne mbrojtje nga institucionet rezidenciale te perkujdesit shoqeror per te marre ndihmen emergjente. Mjafton nje telefonate ne linjen kombetare 116- 111 dhe policia do te mberrije ne vendngjarje per te derguar femijet ne dhomat emergjente te ngritura ne te gjitha keto institucione. Drejtoresha e Agjensise se mbrojtjes se femijeve, Ina Versivolli, thote se pasi femijet mberrijne ne keto institucione per 72 ore vlersohet gjendja e tyre e me pas vendoset nese do te mbahen ne keto dhoma emergjente apo do ti kthehen familjes. 738 femije te grupmoshes 7-14 vjec jane identifikuar si raste ne rrezik per vitin qe lame pas.