KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Komisioni Evropian shton presionin ndaj Polonisë
GDANSK, POLAND - FEBRUARY 28: People wave Polish and European Union flags at a pro-democracy rally near the former Gdansk shipyards, birthplace of the Solidarity movement that toppled communist rule in Poland, on February 28, 2016 in Gdansk, Poland. Thousands protested against the current government of the Law and Justice party (PiS), which has taken strident steps towards undermining democracy in Poland, including curtailing the power of the Constitutional Court and forcing out critical journalists in state-run media. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Komisioni Evropian shton presionin ndaj Polonisë

Komisioni Evropian ka shtuar presionin ndaj Varshavës pas ndryshimeve në gjykatën kryesore të Polonisë. Zëvendëspresidenti i Komisionit, Frans Timmermans, ka thënë se Komisioni e ka miratuar një “opinion” kritik rreth sundimit të ligjit në Poloni. Analistët thonë se “opinioni” paraqet paralajmërim. Brukseli dhe Varshava janë në bisedime për t’i dhënë fund mosmarrëveshjeve mes Komisionit dhe qeverisë polake e përbërë nga euroskeptikët dhe nacionalistët që udhëhiqen nga Partia për Ligj dhe Drejtësi. Timmermans ka thënë se nuk është gjetur ndonjë zgjidhje në çështjet kryesore për të cilat Brukseli është i shqetësuar.