KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Kroaci, shënohet 100-vjetori i institucionalizimit të fese islame
islami ne kroaci 100 vjet myslymanet ne evrope zagreb forum

Kroaci, shënohet 100-vjetori i institucionalizimit të fese islame

Me rastin e shënimit të 100-vjetorit të institucionalizimit të fese islame në Kroaci, në mjediset e Bashkësisë Islame në Zagreb u zhvillua takimi i bashkesive islame të Evropës. Tema e takimit eshte Muslimanët në Evropë – trashëgimia dhe e ardhmja. Kreret fetare diskutuan për gjendjen aktuale të muslimanëve në Evropë duek u ndalur ne periudhene fundit, për shkak të rritjes së islamofobisë. Kurse perfaqesuesit e qeverise lavderuan rolin e bashkesise islame ne Kroaci ne ngritjene bashkejeteses. Feja islame u zyrtarizua ne Kroaci ne vitin 1916 nga kuvendi i asaj kohe, me nej akt qe e barazonte ate me të gjitha grupet dhe bashkësitë fetare ne vend: ato katolike dhe hebreje.