KRYEFAQJA » LAJME » Kultivimi i Kanabisit në zonat malore të Qarkut të Lezhës

Kultivimi i Kanabisit në zonat malore të Qarkut të Lezhës

Drejtori i Policise Vendore të Lezhës Alban Çela kërkon angazhimin e prokurorisë dhe gjykates për të luftuar aktivitetin kriminal të kultivimit të bimëve narkotike pasi Qarku i Lezhës gjatë dy vitëve të fundit është kthyer në një vend ku kultivohet kjo bimë. Gjatë takimit me drejtuesit vendor të organizuar nga institucioni i prefektit Cela tha se mungon koordinimi midis institucioneve ligjzbatuese.

Zonat malore të këtij qarku janë më problematiket përsa i përket kultivimit të droges nga grupet kriminale, ndërsa gjatë takimit të organizuar është kërkuar që këto zona të mbahen nën monitorimin e rreptë të policisë në bashkëpunim edhe me pushtetin vendor.