KRYEFAQJA » LAJME » Lesbos, zjarr në kampin e refugjatëve
Refugjatet, kampi i refugajteve, zjarr, lesbos

Lesbos, zjarr në kampin e refugjatëve

Përleshje të reja midis grupeve të emigrantëve të kombësive të ndryshme shpërtheu të hënën në mbrëmje në kampin e vendosur në ishullin Lesbos në Greqi. Gjatë përleshjes, në disa pjesë të kampit emigrantët kanë vënë zjarr, duke detyruar qindra njerëz të largohen prej aty. Autoritetet evakuuan zonën ku të miturit e pashoqëruar jetonin dhe i transferuarn ato në një strukturë të re. Duket se informacionet për kthime masive në Turqi, si dhe ndalimi nga policia i nje marshimi proteste jashtë dyerve të kampit, të jenë shkaku ë perleshjeve .