KRYEFAQJA » LAJME » Linja e interkonjeksionit Shqipëri-Maqedoni, firmoset marrëveshja e financimit
Rama: Shqipëria përballon të ftohtin

Linja e interkonjeksionit Shqipëri-Maqedoni, firmoset marrëveshja e financimit

Kjo marrëveshje financimi nga Gjermania, në vlerën e 20 milionë eurove nga 50 mln euro të dhëna në total, i hap rrugën interkonjeksionit me Maqedoninë, projektit që përforcon lidhjet energjitike të Shqipërisë me rajonin e që pritet të nis punimet vitin e ardhshëm.

Në ceremoni nuk munguan as batutat nga ana e kryeministrit, pas kësaj përshtypje që ndau për Tiranën sekretari i shtetit për marrëdhëniet me parlamentin Joachim Fuchtel.

Pas përfundimit të interkonjeksionit mes Shqipërisë dhe Kosovës, linja me Maqedoninë është projekti më i rëndësishëm energjetik që do të ndërtohet përgjatë tre viteve të ardhshme. Linja shtrihet në një gjurmë 55 km nga Qafthana në Elbasan dhe rreth 70 km nga Elbasani në Fier.