KRYEFAQJA » LAJME » Listë e re për barnat e rimbursueshme
Listë e re për barnat e rimbursueshme

Listë e re për barnat e rimbursueshme

Qeveria ka miratuar listën e re të barnave të rimbursueshme. Në të janë përfshirë 60 barna të reja të nevojshme për të mjekuar sëmundjet e gjakut, diabetit dhe hipertensionit, të cilat sipas kontrolleve janë shtuar ndjeshëm. Për disa kategori në nevojë, rimbursimi i barnave do të bëhet në masën 50-100 për qind. Nga vendimi për rimburisimin e 60 barnave të reja, përfitimet më të mëdha pritet t’i kenë pensionistët, të cilët përbëjnë edhe numrin më të madh të personave të cilat trajtohen.