KRYEFAQJA » LAJME » Lufta ndaj kultivimit të cannabis në kryeqytet

Lufta ndaj kultivimit të cannabis në kryeqytet

Lufta ndaj kultivimit të kanabisit në territorin e kryeqytetit ka sjellë edhe ndëshkimin e disa efektivëve të policisë që sipas analizës një vjetore rezulton se në disa raste punonjës policie janë pergjegjës për kontrollin jo të plotë të territorit, duke shfaqur mungesë profesionalizmi apo dhënien jo të saktë të informacionit. Kështu deklaroi drejtori i policisë së kryeqytetit Ervin Hodo gjatë raportimimit të punës së bërë gjate vitit 2015 në luftën kundër kultvimit të bimëve narkotike si dhe masat e marra për parandalimin dhe goditjen e këtij fenomeni. Megjithëse gjatë një viti nga ana e policisë së Tiranës janë referuar në prokurori 94 raste të kultivimit të bimëve narkotike, organi i akuzës ka mundur të zbulojë vetëm 50 përqind të rasteve. Sipas statistikave qarku i Tiranës nuk është në harten problematike të kultivimit të bimëve narkotike