KRYEFAQJA » LAJME » Malaj: “Mësimet mbi fenë, do të ruhet laiciteti nëpër shkolla”
nora malaj besimet fetare lende shkolla laike

Malaj: “Mësimet mbi fenë, do të ruhet laiciteti nëpër shkolla”

Modulit mbi njohjen e historisë dhe kulturës së fesë, i cili do të futet në kurrikul nga Shtatori i këtij viti, për klasat e 6-a, do të integrohet në tekstin e Edukatës Qytetare, ndërsa në kl e 10 parashikohet të jetë një modul më vete.

Zv.Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Nora Malaj, tha se futja e kësaj lënde fetare duke ruajtuar identitetin e shkollës laike është rekomandim i dalë në një ndër mbledhjet ndërministriale në Bruksel.

Amasadori gjerman në Shqipëri Helmut Hofman, tha se lënda mbi besimet fetare nuk ka pse të demtojë, nëse ajo do të shërbejë vetëm për të informuar mbi historinë dhe kulturën e besimeve fetare.

Në Gjermani kemi një eksperiencë të gjatë lidhur me mësimdhënien e lëndës së besimeve fetare në Gjermani, por gjithsecili prej vendeve duhet ta vendosë vetë këtë gjë. Nuk besoj se është e gabuar që në kurrikul të shtohet një modul që të informon mbi besimet fetare.

Implementimi i lëndës së re mbi besimet fetare në shkollat tona nga shtatori i këtij viti do e rendisë Shqipërinë së bashku me 12 vende të Europës në luftë kundër ekstremizmit dhe terrorizimit.