KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Masa arresti për 10 të dyshuar në lidhje me sulmet e Stambollit.
Masa arresti për 10 të dyshuar në lidhje me sulmet e Stambollit.

Masa arresti për 10 të dyshuar në lidhje me sulmet e Stambollit.

Gjykata në Stamboll ka dhënë urdhër për mbajtjen ne burg të 10 prej 16 të dyshuarve qe u arrestuan so te lidhur me sulmin e terrorist në Stambollit. Ekipet speciale policore të antiterrorizmit, pas sulmit ne Sulltanahmet arrestuan gjithsej 17 persona me prejardhje nga Siria, të cilët dyshohen se kanë lidhje me sulmuesin me bombë qe vrau 10 turistë. Sot gjyqësori në Stamboll përfundoi procedimin ndaj 16 të dyshuarve, ndërsa përpunimi i të dhënave dhe marrja e dëshmisë për një të mitur ende vazhdon. Gjykata i liroi 6 te dyshuar pasi dha vendim per mbajtjen e tyre nen vezhgim. Kundër grupit qe u mbajt ne burg janë ngritur akuza për planifikim të vrasjeve massive dhe anëtarësim në organizata terroriste.