KRYEFAQJA » LAJME » Mbyllet java e emergjencës për pastrimin e liqenit e të Fierzës
pastrimi i liqenit te fierzes kukes aksion gjendja emergjente

Mbyllet java e emergjencës për pastrimin e liqenit e të Fierzës

Per shkak te ndotjes se jashtezakonshme ne liqenin e Fierzes, prefektura e ketij qarku shpalli gjendjen e emergjences per pastrimin e tij. Per pese dite u angazhuan, forca te nderhyrjes se shpejte Shkoder dhe efektive te ushtrise shqiptare me nga 6 mjete e sot kemi nje pamje ndryshe. Janë grumbulluar mbi 370 m3 mbetje plastike duke pastruar një sipërfaqe të konsiderueshme të liqenit që nga Morini ku derdhet Drini i Bardhë deri në luginën e Drinit të Zi.

 

Liqeni artificial i Fierzes, vec prodhimit te energjise, ka nje faune te pasur, e shfrytezohet edhe per turizem, ndaj dhe autoritetet vendore kane kerkuar trajtimin e tij me nje status te vecante.