KRYEFAQJA » LAJME » Miratohet ligji për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë në Shqipëri
Miratohet ligji për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë në Shqipëri

Miratohet ligji për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë në Shqipëri

Parlamenti ka miratuar me 87 vota pro, projektligjin për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë në Shqipëri, duke i hapur rrugë krijimit të institucioneve qeverisëse të sistemit të drejtësisë. Opozita nuk mori pjesë pasi kërkesa e saj për shtyrje të votimit të këtij projektligji nuk u pranua. Ajo akuzoi kryeministrin e Edi Rama se ka depozituar në Parlament 104 amendamente për Reformën në Drejtësi, pa dijeninë e opozitës. Edhe më parë opozita e ka konsideruar ligjin tashmë të miratuar si antikushtetues. Ligji për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë në Shqipëri ka ndryshuar në rreth 104 nene të tij. Ndryshimet janë bërë në komisionin e posaçëm të Reformës në Drejtësi, me propozim të maxhorancës dhe me asistencë të EURALIUS dhe OPDAT-i.