KRYEFAQJA » LAJME » Nënshkruhet kontrata për rikontrusksionin e dy shkollave në Vaun e Dejës

Nënshkruhet kontrata për rikontrusksionin e dy shkollave në Vaun e Dejës

Dy shkolla në Vaun e Dejës do të rinkonstruktohen plotësisht falë një granti 68 mijë e 220 euro të dhënë nga ambasada Japoneze. Kontrata e projektit të ndihmës u nënshkrua mes shefit të misionit në ambasadën e Japonisë dhe kryetarit të bashkisë së Vaut të Dejës.

Kryetari i bashkisë së Vaut të Dejës Zef Hila tha se projekti në fjalë do ti garantoje mjedis të sigurt arsimi plot 900 nxënësve, ndërkohe që përfaqësuesi i larte japonez siguroi për mbështjetje të vazhdueshme.

Që nga viti 98 japonia ka financuar 22 projekte të ndryshme në shqipëri, të gjitha në fushën e arsimit.