KRYEFAQJA » LAJME » Bota » OKB: Hidhet poshtë bllokada ndaj vëzhguesve të lirisë së mediave

OKB: Hidhet poshtë bllokada ndaj vëzhguesve të lirisë së mediave

Një këshill i Kombeve të Bashkuara e ka hedhur poshtë kërkesën e Rusisë, Kinës, Pakistanit, Azerbajxhanit dhe disa vendeve të tjera për të bllokuar akreditimin e grupit vëzhgues të lirisë së mediave, “Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve”. Këshilli Ekonomik dhe Social i OKB-së iu ka siguruar grupit të gazetarëve status këshillues dhe qasje në ngjarjet e Kombeve të Bashkuara më 40 vota pro dhe pesë kundër. Kina dhe Rusia që në muajin maj kanë udhëhequr fushatën për bllokimin e grupit në fjalë, e kanë kundërshtuar këtë votim duke thënë se për këtë tashmë është marrë një vendim. Mirëpo, ambasadorja amerikane në OKB-së, Samantha Power ka thënë se refuzimi i këtij grupi është “ofendues” dhe “minon kredibilitetin e OKB-së kur ne iu bëjmë thirrje qeverive që të respektojnë të drejtat e shoqërisë civile brenda shteteve të tyre”.