KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Përkujtohet 150 vjetori i lindjes së poetit Andon Zako Çajupi

Përkujtohet 150 vjetori i lindjes së poetit Andon Zako Çajupi

Poeti, publicisti dhe dramaturgu Andon Zako Çajupi, në më shumë se një shekull e gjysmë me krijimtarinë letrare të tij, ka zënë një vend të veçantë në  historinë e letërsisë shqiptare. Në 150 vjetorin e lindjes së poetit, Bashkia e Libohovës dhe komuna e Zagorisë, organizuan aktivitetin përkujtimor, ku u vu në dukje kontributi patriotitk i Çajupit për çlirmrin kombëtar dhe progesin shoqëror në periudhat e rilindjes dhe pavarësisë së vendit tonë. Përgjatë këtij orgaznizmi u sollën pjesë nga krijimtaria letrare e Çajupit, këngë dhe valle karakteristike të folklorit të pasur të zonës së Zagories, etj. Programi I organizimeve në përkujtim të 150 vjetorit të lindjes së andon zako Çajupit do të vazhdojnë në tirane me një simpozium shkencori dhe një aktivitete kulturor.