KRYEFAQJA » LAJME » Përplasje mes shitësve të duhanit dhe doganierëve në Shkodër
Përplasje mes shitësve të duhanit dhe doganierëve në Shkodër

Përplasje mes shitësve të duhanit dhe doganierëve në Shkodër

Inspektorët doganorë të Shkodrës hasen sot në rezistencën e fermerëve që shesin duhan në lagjen Rus, pasi iu sekuestruan këtyre të fundit mallin e tyre. Situata u përkeqësua kur inspektorët tentuan të largoheshin me duhanin e sekuestruar dhe shitësit hapen derën e automjetit, duke synuar rimarrjen e mallit të tyre. Në mbështetje të inspektorëve të doganave kanë qënë edhe forca të policisë të krimit ekonomik, ku njëri prej tyre, siç duket në pamjet e xhiruara, ka nxjerrë armën e shërbimit, në përpjekje për të ndalur shitësit. Këta të fundit, më pas kanë goditur me pako të duhanit të sekuestruar oficerin e policisë së krimit ekonomik, ndërsa drejtoria e standardeve profesionale pranë policisë së shkodres aktualisht po verifikon veprimet e forcave blu gjatë ndërhyrjes. Kjo është e disata herë që shitësit e duhanit përplasen me doganat dhe me policinë për shkak të aksioneve doganore për sekuestrimin e duhanit të cilësuar si mall pa akcizë.

Prej kohësh, tregtarët ambulantë të duhanit i kërkojnë bashkisë hapjen e një tregu të liçensuar për tregtimin e duhanit që kultivohet nga fermerët e zonës.