KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Piktori turk ekspozitë në Tiranë
Suleyman Saim Tekcan

Piktori turk ekspozitë në Tiranë

37 punë të piktorit dhe akademikut turk Suleyman Saim Tekcan në Tiranë hapin një Univers të ri për gjithë dashamirësit e artit. Ekspozita e celur në qendrën rinore sjell teknikën e gravures, një pikturë në skulpturë e cila nga mermeri transferohet në letër me një përpikmëri edhe në reliev. Tekcan është një nga lëvruesit më të njohur të kësaj teknike i njohur jo vetëm në Turqi e tashmë publiku shqiptar ka akses të shijoje teknikën dhe motivet aq mbresëlënëse në pikturat e tij ku shtresëzohen qytetërimet përmes kaligrafisë.

Ndërsa motivet ia lënë vendin njëri-tjetrin ka një motiv i cili nuk zhduket nga asnjë prej punëve dhe ai është Kali si filli lidhës i cikleve, kohëve dhe botëve.

Simbolikat e Stambollit, një herë e një kohe Kostandinopoja e Bizantit të Madh bashkëjetojnë në veprat e artistit, por duke gërryer butësisht linjat e ndryshimit të imponuara nga Njeriu dhe nga Koha.