KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Pjesët e trupit që nuk duhen prekur me duar

Pjesët e trupit që nuk duhen prekur me duar

Na nevojiten vazhdimisht njohurite rreth kujdesit ndaj trupit, pasi është mjaft i rëndësishëm për të gjithë ne. Ekzistojnë detaje të ndryshme që ju mbrojnë nga shumë probleme që mund të vijnë për trupin tuaj në raste të ndryshme. Një kujdes të veccantë ju duhet të kushtoni ndaj trupit nëse keni prerë thonjtë për një kohë të gjatë.
Duart duhet të pastrohen sa më shpesh që të jetë e mundur. Pjesët më të ndjeshme të trupitqë nuk duhet t’i prekni me duar, pasi mund t’i infektoni lehtësisht dhe të bartni ndonjë virus nëtrupin tuaj.
Sipas mjekëve pjesët e trupit me të cilat duhet të bëjmë kujdes në prekje janë: kanali i veshit, fytyra, sytë, hunda brenda, lëkura poshtë thonjve dhe goja.