KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Punonjësit e UPTHN vazhdojnë protestat
Punonjësit e UPTHN vazhdojnë protestat

Punonjësit e UPTHN vazhdojnë protestat

Punonjësit e Uzinës së Përpunimit të Thellë të Naftes në Ballsh vazhdojnë të protestojnë për mosmarrjen e pagave prej dhjetë muajsh. Mbi 800 punonjës të kësaj rafinerie kanë hyrë të mërkurën me forcë në mjediset e Termocentralit duke tentuar të ndalojnë energjinë, por janë ndaluar nga policia. Historia e protestave zë fill që vitin e shkuar e megjithate deri tani nuk është afruar asnjë zgjidhje as për pagesën e prapambetur dhe as për rikthimin në punë të punonjësve. Javën e kaluar punonjësit e naftës protestuan gjatë përpara selisë së qeverisë, por situata vazhdon të jetë e rëndë. Uzina e Përpunimit të Thellë të Naftes në Ballsh ka ndalur punën prej muajit gusht 2015, pasi kompanisë azere Heaney Assets Corporation që është pronare e uzinës iu bllokuan llogaritë bankare për shkak të detyrimeve të papaguara. Deri në atë kohë, uzina përpunonte 3000 ton naftë në 24 orë, ndërsa kishte filluar të prodhonte edhe bitum.